Logo Alons BV

Bosmaaier kopen of huren voor lastig maaiwerk

Bent u op zoek naar dé machine voor optimaal bermonderhoud en gazononderhoud? Plekken die u met een normale gazonmaaier niet of nauwelijks kunt bereiken? De bosmaaier biedt de oplossing voor lastig maaiwerk. Bij Alons BV kunt u een bosmaaier huren of kopen.

Wat is een bosmaaier?

De bosmaaier is draagbaar gereedschap dat voor verschillende werkzaamheden kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het maaien van grassen, kruiden en lichte houtige gewassen rondom obstakels of beplantingen.
 • Het afzagen van kleine houtachtige gewassen.
 • Het maaien van steile hellingen en slootkanten

Verschillende maaitechnieken

Bij het gebruiken van de bosmaaier, kunt u verschillende maaitechnieken hanteren:

 • De basis
  Voor het beste maairesultaat is het belangrijk om ononderbroken gas te geven en de maaier dicht tegen de bodem te bewegen. Houd de maaier voor u en beweeg deze heen en weer.
 • Hoog gras
  Bij hoog gras kunt u waarschijnlijk niet alles in één keer maaien. Werk met twee maaibeurten. Maai eerst de bovenste helft van het gras van links naar rechts en vervolgens de onderste helft van rechts naar links.
 • Grote oppervlakken en hellingen
  Verdeel het te maaien oppervlak in vierkanten en begin aan de buitenkant. Werk van buiten naar binnen en verklein zo het te maaien oppervlak. Bij hellingen is het aan te raden om in stroken te maaien.

Bosmaaiers van het merk Hecht

Bij Alons BV kunt u bosmaaiers huren en kopen van bijvoorbeeld het merk Dolmar. Dolmar is een Duits merk waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Doordat het merk blijft innoveren, staat het gereedschap garant voor de beste hulp in huis en tuin.

Naast bosmaaiers kunt u bij ons ook terecht voor reserveonderdelen zoals trimmerkoppen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bosmaaier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer lezen?

Pramac aggregaat

Bij Alons BV kunt u onder meer terecht wanneer u op zoek bent naar een Pramac aggregaat. Dit aggregaat is er in een dieselvariant en een benzinevariant. De dieselaggregaten Als u op zoek bent naar een Pramac dieselaggregaat, zult u uitkomen bij die uit de S-serie. Deze aggregaten zijn bijna allemaal uitgerust met een Yanmar-motor. Alleen de […]
Lees verder...

Honda Stroomaggregaat

Bent u van plan een Honda stroomaggregaat te kopen, dan is dat zeker niet onverstandig. De experts van Honda hebben kwaliteit namelijk hoog in het vaandel staan en dat merk je. Bij Alons BV kunnen we u heel veel verschillende stroomaggregaten van het merk Honda leveren en wij zijn tevens het adres wanneer u op […]
Lees verder...

Een noodstroom aggregaat van Alons BV

Bij extreme kou, maar zeker ook bij extreme warmte wil het nog weleens voorkomen dat de stroom uitvalt. In zo’n geval is het verstandig een noodstroom aggregaat in huis te hebben. Een noodstroom aggregaat koopt u eenvoudig bij Alons BV. Welk type aggregaat volstaat? Om te zien welk type het meest geschikt is voor uw situatie, […]
Lees verder...
1 2 3 6

Wat onze klanten vertellen