Logo Alons BV

Tuinonderhoud voor een frisse zomerstart

Hoe lekker is het om in de zomer te genieten van een goed onderhouden tuin? Om te kunnen barbecueën zonder dat je jezelf ergert aan het hoge gras of de uitgebloeide planten? Aangezien we aan de vooravond van het zomerseizoen staan, wordt het de hoogste tijd om te starten met het onderhoud van je tuin. Hét tuinonderhoud voor een frisse zomerstart.

WISSELENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Ons kikkerlandje kent ook in de maanden juni, juli en augustus wisselende weersomstandigheden. Van een onweersbui en een stralende zon tot hevige regenbuien. Deze wisselende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de heg hard groeit, bloemen en planten een groeispurt krijgen en dat onkruid zich sneller laat zien.
Tuinonderhoud is in de zomer dan ook erg belangrijk. Met als bonus nog meer bloei en meer vorm op de langere termijn. Een belangrijke klus die je zelf of door een hovenier kunt laten uitvoeren.

HET GAZON

Heb je je gazon behandeld met een gazonbemester? Dan gaat dit voeden als het goed is ongemerkt door. Echter, langdurige droogte kan een aanslag doen op je mooie gras. Sproeien is dan ook erg belangrijk. Het beste is om één keer per week wat langer te sproeien dan elke avond een beetje. Hierdoor wordt de diepere wortelgroei gestimuleerd met als gevolg groen en hard groeiend gras. Regelmatig gras maaien is dus erg belangrijk.

SNOEIEN VAN HAGEN EN BOMEN

De zomerperiode leent zich uitstekend voor het snoeien van hagen en bomen. Snoei je je taxushaag, beukenhaag, haagbeuk of coniferen voor 21 juni? Dan worden er nog nieuwe scheuten gevormd en is de kans groot dat je in augustus nog een keer moet snoeien of scheren.

HET ONDERHOUD VAN JE VIJVER

Is het wat langer warm? Warmte betekent algengroei in de vijver en te veel algengroei is niet bevorderlijk. Overdag produceren algen zuurstof, maar ‘s nachts nemen de algen zo veel zuurstof op dat andere organismen niet kunnen overleven. Houd uw vijver daarom goed in balans door regelmatig de algen te verwijderen. Dit kunt u doen door middel van een stok of een riek.

ONKRUID WIEDEN

Het verwijderen van onkruid is een onderdeel van het reguliere tuinonderhoud. Het is belangrijk om er vroeg bij te zijn. Verwijder ze dan ook meteen als je de jonge onkruidplantjes ziet verschijnen. Wied je in het voorjaar het onkruid altijd goed? Dan scheelt dat veel werk in de zomer.

WATER, WATER EN NOG EENS WATER

Kuipplanten, potplanten en hoog aangelegde borders vragen veel water. Het is onvoorstelbaar hoeveel water bloeiende planten verdampen op een warme dag. Water geven dus.

DE JUISTE TUINONDERHOUD APPARATUUR?

Is jouw gazonmaaier, trimmer, bladblazer of heggenschaar aan vervanging toe? Of moet je sowieso nog de juiste apparatuur aanschaffen? Dat kan bij Alons BV. Ook het huren van verschillende apparaten behoort tot de mogelijkheden.

Wil je ook in de zomer genieten van een prachtige, mooie en goed onderhouden tuin? Dan is tuinonderhoud in het voorjaar en de zomer erg belangrijk. Neem contact op met Alons BV voor al jouw (aan)vragen. Wij informeren je graag over de juiste manier van onderhoud en de bijbehorende apparaten. Dit contact is uiteraard geheel vrijblijvend.

Meer lezen?

Pramac aggregaat

Bij Alons BV kunt u onder meer terecht wanneer u op zoek bent naar een Pramac aggregaat. Dit aggregaat is er in een dieselvariant en een benzinevariant. De dieselaggregaten Als u op zoek bent naar een Pramac dieselaggregaat, zult u uitkomen bij die uit de S-serie. Deze aggregaten zijn bijna allemaal uitgerust met een Yanmar-motor. Alleen de […]
Lees verder...

Honda Stroomaggregaat

Bent u van plan een Honda stroomaggregaat te kopen, dan is dat zeker niet onverstandig. De experts van Honda hebben kwaliteit namelijk hoog in het vaandel staan en dat merk je. Bij Alons BV kunnen we u heel veel verschillende stroomaggregaten van het merk Honda leveren en wij zijn tevens het adres wanneer u op […]
Lees verder...

Een noodstroom aggregaat van Alons BV

Bij extreme kou, maar zeker ook bij extreme warmte wil het nog weleens voorkomen dat de stroom uitvalt. In zo’n geval is het verstandig een noodstroom aggregaat in huis te hebben. Een noodstroom aggregaat koopt u eenvoudig bij Alons BV. Welk type aggregaat volstaat? Om te zien welk type het meest geschikt is voor uw situatie, […]
Lees verder...
1 2 3 6

Wat onze klanten vertellen